ons fanfare-orkest

Elke week op woensdagavond repeteren we met ons fanfare-orkest in onze zaal De Eendracht te Westrode, telkens van 20u15 tot 22h15. 
Na de repetitie is er steeds nog (veel) tijd om na te praten...
Ons fanfare-orkest bestaat uit een typische fanfarebezetting: klein koper zoals bugels en trompetten, de gehele sax-familie, alto's en hoorns, tromboni, baritons, euphoniums, bas-tuba en aangevuld met allerlei soorten slagwerk

Onze fanfare De Eendracht bestaat sinds 1906 en heeft een lange traditie in het landelijke Westrode.
Oorspronkelijk als staporkest door het dorp van herberg naar herberg- toen er nog veel waren – maar de laatste 20 jaar meer en meer als een orkest dat zich op zijn best voelt in een concertzaal. 
Je kan ons nog wel aan het werk zien op de gemeentelijke festiviteiten zoals de Beiaardfeesten, de herdenking van de Slag van Imde, de Bevrijdingsfeesten en op Meise van A tot Z,...    De muzikale hoogtepunten van ons jaar liggen vooral tijdens de Thema-concerten in het voorjaar en natuurlijk op het  Winterconcert, elk jaar rond eind november in GC De Muze van Meise.

Het orkest bestaat uit een 45-tal geschoolde amateur-muzikanten die kwaliteitsvolle fanfare-muziek weten te koppelen aan aangename en toegankelijke uitvoeringen en concerten.Even voorstellen, onze huidige dirigent

Sinds 2020 staat ons fanfare-orkest onder leiding van Bart Leys.
Bart is geboren in 1983, nam zijn eerste muzikale stappen in de Academie voor muziek en woord te Wetteren.
Na het afstuderen aan de kunsthumaniora in 2002 vervolgde hij zijn weg naar het conservatorium waar hij 3 jaar les kreeg van Willy Demey en Rik Vaneyghen en in de laatste jaren voor het afstuderen in 2009 van Raf Minten en Koen Maas.
Tijdens het conservatorium studeerde hij ook compositie en directie bij Dirk Brosse en Wim Belaen.

Momenteel is hij leerkracht notenleer, compositie, saxofoon en kamermuziek aan de academie voor muziek en woord te Wetteren.